STARclass® huisartsopleider: Opfriscursus

Sinds de start van de STARclass Spoedzorg in de Huisartspraktijk in 2009 volgden vele huisartsopleiders met enthousiasme de intensieve training in de spoedzorg. Deze opleiders bieden reguliere spoedzorg op topniveau en zijn een rolmodel voor de aios.
Om scherp en up-to-date te blijven is onder oud-deelnemers behoefte aan het ophalen van kennis en vaardigheden die zij hebben opgedaan in de STARclass. Herkent u dit? Dan bieden wij u graag onze tweedaagse cursus aan: de STARclass huisartsopleider: Opfriscursus.

 

Net als in de STARclass Spoedzorg is ook het programma van deze opfriscursus opgebouwd rond de bekende ABCDE-systematiek; u neemt noodzakelijke beslissingen en voert handelingen uit a.d.h.v. het toestandsbeeld van de patiënt. Om de spoedeisende omstandigheden tijdens het scenario onderwijs zo realistisch mogelijk na te bootsen wordt gewerkt met speciaal opgeleide simulatiepatiënten. U oefent in kleine groepjes onder leiding van deskundige docenten. In de nabespreking wordt ook ingegaan op de wijze waarop u uw aios coacht bij de acute casuïstiek.

 

In de STARclass huisartsopleider: Opfriscursus worden de volgende onderwerpen behandeld:
• Herhaling van de methodische benadering van ernstig zieke patiënten volgens de ABCDE-systematiek.
• Basisvaardigheden Spoedzorg.
• Oefenscenario’s met simulatiepatiënten: Traumatologie en Acute buik.

 

De laatste cursusdag wordt afgesloten met een eindevaluatie. U ontvangt een certificaat van deelname. De training is voor 9 punten geaccrediteerd.

 

Coördinatie en contactpersonen 

Manager Schola Medica

Neelie Hellinga - n.hellinga@scholamedica.nl

 

Medewerkers Schola Medica
(Aanmelding en praktische zaken)
030 227 30 00 - onderwijs@scholamedica.nl