STARtclass® Huisartsgeneeskunde I

Aios huisartsgeneeskunde volgen vroeg in het eerste jaar van hun opleiding verplicht een STARtclass cursus van vier dagen. Deze STARtclass bereidt u voor op te leveren spoedzorg in de huisartsenpraktijk, zowel overdag als tijdens diensten in de avond, nacht en weekend op de HAP. Het is een intensieve, praktische cursus waarin u leert hoe u patiënten met acute klachten en traumaslachtoffers opvangt en behandelt.

Daarbij gaat u uit van de 'ABCDE-benadering', het stap voor stap beoordelen van het toestandsbeeld van de patiënt. Deze werkwijze is de basis voor de beslissingen die u neemt en de handelingen die u uitvoert. U oefent in kleine groepen onder leiding van ervaren klinische docenten en werkt met fantomen en simulatiepatiënten. In de cursuslocatie, Schola Medica in Utrecht, zijn de omstandigheden realistisch nagebootst. Een deel van het onderwijs is digitaal, onder andere een voor aanvang van de cursus te spelen game. Na afloop ontvangt u een deelnamecertificaat en een certificaat van de in de cursus opgenomen BLS/AED training. Dat certificaat is nodig om op de HAP werkzaam te mogen zijn.

 

Doelstellingen, inhoud en werkvormen
Download hier de doelstellingen, inhoud en werkvormen van de STARtclass Aios Huisartsgeneeskunde jaar 1:
pdfOnderwijsdoelen STARtclass jaar 1

Verwachte voorkennis
NHG standpunt Huisarts en Spoedzorg
NHG triagewijzer
Nederlandse Triage Standaard

Coördinatie en contactpersonen
Programmaleider
Alja Sluiter - a.sluiter@huisartsopleiding.nl 

Manager Schola Medica
Neelie Hellinga - n.hellinga@scholamedica.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Medewerkers Schola Medica
(aanmelding en praktische zaken)
030 282 39 08 - onderwijs@huisartsopleiding.nl